Un altfel de blog -bucuria de a iubi

Un altfel de blog -bucuria de a iubi

joi, 30 decembrie 2010


„ Învăţaţi-vă să faceţi binele, căutaţi dreptatea, ocrotiţi pe cel asuprit, faceţi dreptate orfanului, apăraţi pe văduvă!” Isaia 1:17

Într-un desen animat erau prezentate două veveriţe care de dimineaţa până seara, aleargau după alune. Pentru că fiecare dintre ele dorea să adune cât mai multe alune în defavoarea celeilalte, deseori între ele apăreau dispute serioase.

Într-una din zile una dintre ele numită Lucy, vine la cealaltă numită Charlie Brown şi-i spune:

„Crăciun Fericit, Charlie Brown. Deoarece suntem în acest sezon de sărbătoare, cred că este vremea să depăşim orice dispută şi să încercăm să trăim în pace.”

Charlie Brown a întrebat-o:

„De ce să fim în pace numai în acest timp ? De ce n-am trăi aşa tot anul?”

Lucy o priveşte cu suspiciune şi apoi exclamă:

„Nu-ţi pare că ai ajuns la fanatism?” Pentru că avea o dispută mai veche de rezolvat cu Charlie, a avertizat-o apoi strigând:

„Vrei să scapi profitând de sărbătoare? Nu vei reuşi! Am să te prind Charlie; şi când o să-mi cazi în mâini, o să-ţi turtesc nasul!”

Charlie ce alerga cu toată viteza, s-a întors repede răspunzîndu-i:

„Aşteaptă puţin! Păstrează tu totul; nu mai putem continua în acest fel. Nu avem nici un drept să ne certăm şi să ne hărţuim în continuu!”

Lumea în care trăim, este plină de probleme şi conflicte interminabile. Sunt aşa de mulţi oamenii ce-i rănesc pe semenii lor şi nu-i înţeleg pe ceilalţi. Dacă noi care suntem „copii ai lui Dumnezeu” nu putem rezolva problemele minore; cum mai aşteptăm ca în societate să se rezolve problemele mari?

Eşti gata să lucrezi pentru pace? Într-o lume învrăjbită, Dumnezeu are nevoie de mulţi făcători de pace!

Dragă Doamne, îţi mulţumesc că mi-ai dăruit inimii mele pacea Ta! Ajută-mă să fiu şi eu un făcător de pace. Amin

Un comentariu:

  1. "Daca in lume este mai intai viata si apoi moartea, in Biserica este intai moartea si apoi viata". Fericitul Augustin

    RăspundețiȘtergere